• -
  • nl

Call us

Blogs voor particulieren

  #Erfrecht   |   #Veiligheid  

Samenwonen of huwen

17/03/2021
Maakt het iets uit? We leven in een volledig nieuw tijdperk. Het is gedaan dat men eerst moet huwen voor men de ouderlijke woning verlaat. Lang leve de vrijheid. Of, toch niet?
  #Erfrecht   |   #Veiligheid  

Waarom is een zorgvolmacht zo belangrijk?

13/08/2020
Met een zorgvolmacht kunt u zelf bepalen wat er met u en uw bezittingen gebeurt als u ziek wordt of niet meer bekwaam bent om zelfstandig te handelen. Het is een flexibelere oplossing dan een bewindvoering. Breng dit tijdig in orde!
  #Brand   |   #Auto  

Schade zelf herstellen of claimen?

12/11/2019
Dat kleine ongelukje waar je eigenlijk alleen een achterlicht van een andere auto hebt geraakt, kan grote gevolgen hebben voor je verzekering. Als er een schade moet worden vergoed door je eigen verzekering verlies je een deel van het gegeven kortingspercentage waardoor je meer premie gaat betalen. Ook wordt er een registratie gemaakt van de schade in het systeem dat verzekeraars gebruiken om aanvragen te controleren. Je kan jezelf afvragen of het slimmer is, mits er voldoende middelen zijn, om de schade misschien zelf te vergoeden.
  #Brand   |   #Auto  

Wat als je geen rookmelder hebt?

28/07/2020
Na de verplichting voor huurwoningen, moet nu elke woning verplicht over voldoende rookmelders beschikken.
  #Auto   |   #Autoverzekering  

Stijgend aantal automobilisten worden uit de verzekering gegooid

06/08/2019
Veel automobilisten kunnen niet meer bij ‘normale’ autoverzekeraars terecht. Wanneer u namelijk meer dan drie botsingen per jaar veroorzaakt wordt u geroyeerd. Voor de meerderheid van de automobilisten is er dan alleen nog QVH over.
|

Enkele tips voor je financiële gezondheid

18/05/2021

Niemand betaalt graag belastingen en al zeker niet te veel. Het is bij het invullen niet alleen belangrijk om alle inkomsten aan te geven, maar vooral om alle belastingvoordelen optimaal te benutten.

  #Belastingen   |   #Tax-on-web  

Belastingaangifte corrigeren kan nog altijd

21/10/2020
Zes op de tien belastingplichtigen kregen dit jaar een voorstel van vereenvoudigde aangifte. Het document bevat alle gegevens die de fiscus kent. Op basis daarvan worden de te betalen of terug te krijgen belastingen berekend.

4 tips voor meer rendement op je spaargeld

03/05/2021
Nu de rentevoeten aanhoudend laag blijven, kiezen steeds meer mensen voor de beurs. Een spaarrekening brengt niets meer op en bijgevolg is beleggen dan ook het nieuwe sparen geworden.

Sparen via een spaarboekje kost je geld. Kies daarom voor iets anders.

24/02/2021
Een spaarrekening is de evergreen onder de financiële producten in ons land. Een spaarrekening of spaarboekje biedt dan ook heel wat voordelen
  #Kredieten   |   #Woning  

Hypothecair mandaat: interessant of een risico?

22/10/2020
Sluit je een hypotheeklening af, dan vraagt de bank waarborgen dat jij die lening correct zult terugbetalen. Dat kan met een hypothecaire inschrijving, maar ook met een hypothecair mandaat. Dat laatste is veel goedkoper, maar is het wel altijd zinvol? Of misschien wel een risico?
  #Kredieten   |   #Akte  

Verkoop onder btw-stelsel: pro’s en contra’s

22/10/2020
Koop je een bestaande woning, dan betaal je registratierechten. Doorgaans bedragen die 6%. Gaat het om een nieuwbouw, dan betaal je 21% btw. Dat scheelt dus een slok op de borrel. Maar is een verkoop onder btw-stelsel dan altijd nadeliger voor de koper? Neen, dat is niet zo. Een overzicht.
  #Kredieten   |   #Woning  

Waarom is een overbruggingskrediet nuttig?

22/10/2020
Je hebt je droomhuis gevonden en wil je de kaas niet van het brood laten eten door andere kandidaat-kopers. Snel beslissen is dus de boodschap. Maar intussen is jouw huidige woning nog niet verkocht en je rekent op de opbrengst van de verkoop om je nieuwe huis te kunnen betalen. Een overbruggingskrediet helpt je uit de impasse.
  #Kredieten   |   #Woning  

Kan je een huis kopen zonder spaargeld?

22/10/2020
Ja, dat is mogelijk. Je kan het volledige bedrag voor de aankoop van je woning lenen. Maar het is alleszins veel minder evident dan vroeger.
  #Kredieten   |   #Woning  

Pandwissel: zelfde lening, nieuw huis

22/10/2020
Een aantal jaar na het afsluiten van de hypotheeklening voor je woning kan je leven er al helemaal anders uitzien. Je bent getrouwd, hebt kinderen, werkt regelmatig van thuis uit … Dit zorgt ervoor dat je mogelijk op zoek gaat naar een nieuwe woning, terwijl de lening voor je huidige nog loopt. Een pandwissel of hypotheekoverdracht is dan een interessante oplossing.
  #Erfrecht   |   #Successie  

Erfenis verwerpen: waarom zou u dat doen?

21/10/2020
U bent de begunstigde van een nalatenschap. Deze aanvaarden lijkt de meest logische optie, maar wat als de erfenis heel wat schulden bevat? Dan kunt u deze verwerpen. Welke gevolgen heeft zo’n verwerping? En zijn er alternatieven? U leest er hier alles over.
  #Kredieten   |   #Bullet  

Financier uw vastgoed met behulp van uw pensioenplan ... en geniet heel wat voordelen!

07/10/2020
Door uw pensioenplan aan uw krediet te koppelen, kunt u uw toekomstig pensioenkapitaal nu al gebruiken voor een privé vastgoedproject. U activeert het eindkapitaal van uw pensioenplan, uw vennootschap financiert het kapitaal van uw vastgoedproject, en u geniet zowel privé als professioneel een pak voordelen. U leest er hier alles over in detail!
  #Belegging   |   #Gardanto  

Wat is Gardanto?

16/06/2020
Gardanto is een intern collectief fonds dat de klant toegang geeft tot de wereld van de beste fondsbeheerders. Er zijn geen in- of uitstapkosten en je kan al intreden vanaf € 50.000

Blijf op de hoogte

Ben je graag als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief.
naam 
voornaam 
email 
 Ja, ik ga akkoord met de privacy en algemene voorwaarden

All rights reserved - QVH - algemene voorwaarden - privacy policy - AssurMiFID
edit afsluiten
Vraag of afspraak?