• -
  • nl

Call us

Autoverzekering

Elke eigenaar van een voertuig dat zich op de openbare weg bevindt, zelfs als je er niet mee rijdt, is wettelijk verplicht om de burgerlijke aansprakelijkheid (BA) van dat voertuig te verzekeren.

Thomas Hanssens
Wil je hier meer over weten?
Stel Thomas een vraag

Autoverzekering

De mogelijke waarborgen

Je kan je indekken op verschillende niveaus:

  1. De verplichte burgerlijke aansprakelijkheid (BA): deze verplichte verzekering vergoedt de lichamelijke en materiële schade die jij veroorzaakt aan derden. Jouw eigen lichamelijke schade wordt als bestuurder niet vergoed.
  2. Volledige omnium (uw eigen materiële schade): de meest volledige autoverzekering in het gamma is de omnium. Deze vergoedt de immateriële schade na een ongeval, ongeacht of je aansprakelijk bent, alsook de volgende waarborgen: stormschade, glasbreuk, diefstal en brand.
  3. Beperkte omnium: deze omniumverzekering verzekert de schade aan uw voertuig die het gevolg is van een aantal opgesomde risico’s, zoals brand, diefstal, natuurgeweld zoals storm of hagelschade, glasbreuk, aanrijding van dieren en loslopend wild, enzoverder…
Het voornaamste verschil tussen de beperkte omnium en de volledige omnium is dat de beperkte omnium geen dekking verleent voor eigen schade.

Rechtsbijstand

Auto-ongelukken kunnen een gerechtelijk staartje krijgen. Bij een verkeersongeval waarvan jij het slachtoffer bent, weigert de veroorzaker van het ongeval bijvoorbeeld zijn fout te erkennen. Of jij bent het misschien niet eens met de herstellingen die jouw garagehouder na een verkeersongeval uitvoert. In dergelijke gevallen kan het nuttig zijn als je een beroep kan doen op een rechtsbijstandsverzekering om jouw belangen te verdedigen. Deze verzekering voorziet in juridische en financiële bijstand bij geschillen naar aanleiding van een schadegeval waarbij jouw verzekerde voertuig betrokken was. Ook de strafrechtelijke verdediging is hierin inbegrepen (bijv. bij een discussie naar aanleiding van een verkeersovertreding). Ook al is rechtsbijstand geen verplichte verzekering, toch wordt deze sterk aangeraden.

Bijstand

Pech onderweg? Of het slachtoffer geworden van een ongeval? Een mechanisch defect herstellen, is niet altijd eenvoudig. Met een verzekering ‘bijstand voertuigen’ komt de pechverhelping ter plaatse of word je geholpen bij het wegslepen van je voertuig bij pech of een ongeluk. In sommige contracten wordt ook een vervangwagen voorzien. Een goede autoverzekering vereist een grondige analyse van de situatie en een vergelijking van producten, formules en tarieven. Wij als onafhankelijke makelaar gaan voor jou te rade bij diverse verzekeringsmaatschappijen en kunnen jou de scherpste prijs aanbieden. Op onze bijstand kan je alvast rekenen.

Gerelateerde verzekeringen

Bekijk ook onze andere verzekeringen

Ik ben particulier
Ontdekken
Ik ben zelfstandig
Ontdekken
Ik heb een KMO
Ontdekken

Of lees interessante blogs

Blijf op de hoogte

Ben je graag als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief.
naam 
voornaam 
email 
 Ja, ik ga akkoord met de privacy en algemene voorwaarden

All rights reserved - QVH - algemene voorwaarden - privacy policy - AssurMiFID
edit afsluiten
Vraag of afspraak?